Almastı Canlı Yayınları

1 min read

Almastı Çerkes Kadın Hareketi canlı yayınlarına devam ediyor. 6 Mart 2021 Cumartesi günü saat 21.00’da gerçekleşecek ikinci programda sosyolog Jade Cemre Erciyes konuk oluyor. Almastı ekibinden Hoşitı Didem Yılmaz’ın yürüteceği program, “Toplumsal Cinsiyet Kavramının Neresindeyiz?” başlığını taşıyor. Programın ana başlıkları ise; Çerkesler toplumsal cinsiyetin neresinde, diaspora ile vatandaki ataerkil farklar nedir, diasporadaki kır-kent ayrımına ataerkil temelde nasıl yaklaşırız gibi konulara odaklanıyor. Programları kaçırmamak için Youtube kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.

Jade Cemre Erciyes Kimdir?

Jade Cemre Erciyes, ODTÜ sosyoloji bölümünü bitirip Avrasya Çalışmaları’nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra 11 sene Abhazya’da görev aldı. Göç, kültürel ve sosyal yapı, toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yaptı. Sussex Üniversitesi’nde Adigey ve Abhazya’ya Geri Dönüş ve Diaspora doktora tezini tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde doktor öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Hoşitı Didem Yılmaz Kimdir?

Göksun Fındık doğumlu. ODTÜ sosyoloji lisans mezunu olup aynı üniversitede Sosyal Politika yüksek lisansına devam ediyor. Kamuda uzman olarak çalışıyor. İlgi alanı Nüfus Sosyolojisi.

Bir önceki

Almastı Canlı Yayınları Başlıyor

Bir sonraki

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Latest from Blog

İkrardan Dönüş

oturdum saydım. kaçıncı gündü. öldüğü, son nefesini verdiği gün müydü birinci gün. yoksa defnedildiği gün mü.

0 $0.00